Η αποφατική εκκλησιολογία του Ομοούσιου : η αρχέγονη εκκλησία σήμερα - Λουδοβίκος, Νικόλαος, 1959- (Αρμός, 2002)
Τι είναι λοιπόν η Εκκλησία; Τι σημαίνει εκκλησιαστικό χάρισμα και ποιος το έχει; Υπάρχει αντικειμενική εκκλησιολογική δομή; Ποια είναι η σχέση μεταξύ χαρίσματος και εξουσίας στην Εκκλησία; Πώς συνδέεται η ανθρώπινη εσωτερικότητα με την εκκλησιαστική ιεραρχία; Γιατί η Εκκλησία είναι γεγονός αποφατικό; Τι είναι ένας επίσκοπος; Τι συμβαίνει στις δυτικές εκκλησιολογικές και τι στις ορθόδοξες; Τι είναι η εκκλησιολογία του ομοουσίου και τι η εκκλησιολογία της γλώσσας; Το βιβλίο αυτό είναι ένας μακρύς προεισαγωγικός διάλογος για θέματα σαν τα παραπάνω, αναζητώντας την τύχη της αρχέγονης Εκκλησίας σήμερα και διατυπώνοντας μια νέα ερμηνευτική πρόταση.