Ορθόδοξος μοναχισμός - Clement, Olivier, 1921-2009 (Αρμός, 1997)
Συνοπτική αναφορά στην ιστορία, την αξία και την προσφορά του. Θεωρία στην ορθόδοξη εκκλησιαστική μας παράδοση σημαίνει την γνώση της αποκαλυμμένης αλήθειας και πράξη την προσωπική πείρα της εν Χριστώ ζωής. Η θεωρία και η πράξη αποτελούν δύο θεμελιώδη στοιχεία του εκκλησιαστικού μας είναι, τα οποία συνδέονται αναπόσπαστα μεταξύ τους.