Άπαντα : 1910-1914. - Γληνός, Δημήτρης, 1882-1943 (Θεμέλιο, 1983)
Ο δεύτερος τόμος των "Απάντων" του Δημήτρη Γληνού συγκεντρώνει κείμενά του της περιόδου 1910-1914. Είναι οι τελευταίοι μήνες της διαμονής του στη Γερμανία (χειμώνας 1910 - άνοιξη 1911) και, στη συνέχεια, η γόνιμη τετραετία 1911-1914, όταν, μέσα στο ανορθωτικό κλίμα της εποχής και σε συνάρτηση με τα μεταρρυθμιστικά εγχειρήματα του ανερχόμενου βενιζελισμού, ο Δ. Γληνός βρέθηκε, στα τριάντα του χρόνια, στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και αναδείχτηκε σε ηγετική μορφή της.