Συ τι κρίνεις τον αδελφόν σου : διδάγματα από το λόγο και την πράξη των γερόντων της ερήμου για την καταλαλιά και την κατάκριση - Βουλγαράκης, Ηλίας Αντ., 1927-1999 (Μαΐστρος, 2006)
Αναφέρεται σε ένα θεμελιώδης ζήτημα για τη χριστιανικής ηθική και ζωή, δυο συγγενή πάθη που τραυματίζουν βαθιά τις ανθρώπινες σχέσεις: την κατάκριση και την καταλαλιά. Κι ενώ όλη η σημερινή κοινωνία μοιάζει να στηρίζεται στις κρίσεις και την κριτική, ο δημόσιος λόγος είναι συχνά εισαγγελικός, μια ολότελα διαφορετική αντίληψη πηγάζει από τα πατερικά κείμενα. Εδώ, χωρίς να βγαίνουμε από το ρυθμό της σύγχρονης ζωής, αφουγκραζόμαστε διδαχές που μας ανοίγουν ορίζοντες αληθινής ηθικής ελευθερίας και μας εισάγουν σε μιαν άλλου είδους πνευματικότητα. Η παρούσα έκδοση είναι αναθεωρημένη και ανανεωμένη.