Ο μυστικός κόσμος των βυζαντινών εικόνων. - Γκότσης, Χρήστος Γ. (Αποστολική Διακονία, 2002)
Στη γνωστή σειρά ο «Μυστικός κόσμος των Βυζαντινών Εικόνων» προστίθεται τώρα ο τέταρτος τόμος. Καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εικονιστικών παραστάσεων: θαύματα και σκηνές Πάθους του Κυρίου, μεγάλους Ασκητές και άλλους Αγίους της Εκκλησίας, άνδρες και γυναίκες. Η περιγραφή και ο σχολιασμός των θεμάτων αυτών είναι κι εδώ λεπτομερής. Ιδιαίτερα στα θαύματα και στις σκηνές του Πάθους χρησιμοποιούνται άφθονες πατερικές ερμηνείες - οι περισσότερες σε μετάφραση - που διαφωτίζουν τα σωτήρια γεγονότα και λύνουν τις απορίες του αναγνώστη .