Γενική διδακτική μεθοδολογία ; Γενικά ψυχοπαιδαγωγικά θέματα - Σιγάλας, Χρήστος Ν. (Μεταίχμιο, 2006)
Όλοι όσοι επιθυμούν να εργαστούν στο χώρο της δημόσιας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καλούνται να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός αξιολογικού συστήματος που προϋποθέτει γνώσεις θεωρητικές και πρακτικές τις οποίες δεν απέκτησαν σε μεγάλο βαθμό κατά την περίοδο των βασικών τους σπουδών. Με το βιβλίο αυτό επιδιώκεται οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί να βοηθηθούν στην κατάκτηση των στοιχείων εκείνων της Γενικής Διδακτικής Μεθοδολογίας και των Γενικών Ψυχοπαιδαγωγικών Θεμάτων που αποτελούν τη βάση της απαιτούμενης γνώσης για την είσοδο στο εκπαιδευτικό λειτούργημα. Βέβαια, το βιβλίο αυτό είναι παράλληλα χρήσιμο εργαλείο και στους εκπαιδευτικούς που ήδη υπηρετούν στα σχολεία μας. Η πείρα των συγγραφέων από την πολυετή παρουσία τους στα δρώμενα της ελληνικής εκπαίδευσης αποτελεί σοβαρή εγγύηση για την επιτυχία του εγχειρήματος.