Ο γάμος : και η μετασκευή του εξ' αρρωστίας εις ρώσιν - Ευθυμίου, Κωνσταντίνος Γ. ([χ.ό.], 2001)
«Μετά χαράς αναλάβαμε να προλογίσουμε το αξιόλογο βιβλίο του εκλεκτού εν Χριστώ αδελφού κ. Κωνσταντίνου Ευθυμίου: "Ο γάμος και η μετασκευή του εξ αρρωστίας εις ρώσιν". Πρόκειται για ένα επίμοχθο σημαντικό έργο που αναλύει το επίμαχο θέμα του γάμου. Δεν πρόκειται για μια επιστημονική, θεολογική διατριβή ούτε για μια ψυχολογική ή κοινωνιολογική πραγματεία. Είναι απαύγασμα ψυχής και απόσταγμα πνευματικού βίου. Ο συγγραφέας του παρόντος βιβλίου έπειτα από ποικίλες περιπέτειες και εμπειρίες γνώρισε από κοντά την Εκκλησία και διαπίστωσε στην πράξη ότι η χριστιανική ζωή είναι η μοναδική διέξοδος για την αλήθεια, το γάμο και την σωτηρία. Ο ίδιος στις πιο κρίσιμες στιγμές του ήρθε στο Άγιον Όρος, συμβουλεύτηκε τον μακαριστό γέροντα Παΐσιο, εξομολογήθηκε, μετέλαβε και άρχισε να ζει πνευματικά. Διάβασε τους θεοφόρους Πατέρες μας, εξεπλάγη με το θησαυρό που αγνοούσε και αποφάσισε να γράψει το παρόν, για να κεντρίσει το ενδιαφέρον και άλλων ανθρώπων που έχασαν ή ξέχασαν τον προορισμό τους. Ως εκ τούτου, το ανά χείρας βιβλίο είναι μια προσωπική εμπειρία έγγαμου βίου που κοσκινίστηκε μέσα στους πειρασμούς, στολίστηκε με τη μετάνοια, σμιλεύτηκε με την υπακοή, διανθίστηκε από τις εμπειρίες των πνευματικών και επισφραγίστηκε με την πατερική διδασκαλία. Είναι πόνος ψυχής και δίλεπτο προσφοράς στους έγγαμους αδελφούς που αναγνωρίζουν την κρίση και δεν βρίσκουν τη λύση. Έχει μορφή διαλόγου που προέκυψε κατόπιν πολλών συζητήσεων με μοναχούς και λαϊκούς»