Θέαση - Νικόλαος, Μοναχός (Αρμός, 2003)
Απαρχή της θέασης είναι η επιστροφή στην εστία του Πατέρα, την καρδιά. Η γη δεν είναι αντίθετη τ ουρανού, αλλά μέρος του. Κεντρική πρόταση και συνέπεια του βιβλίου είναι να εγκεντριστεί καθ ένας μας στην ενορία του. Πρόκειται για το μεγάλο κενό που υπάρχει ανάμεσα στο άτομο και το όραμα της παγκοσμιότητας. Για ένα κενό που από το βιβλίο αυτό κατανοείται ως ο χώρος της όντως ποιοτικής εξέλιξής μας.