Η νηπιακή ηλικία του ανθρώπου : κατά τους Πατέρες της εκκλησίας και εκκλησιαστικούς συγγραφείς : θεολογική θεώρηση - Σταυριανός, Κ. (Γρηγόρη, 2003)
Στο βιβλίο εξετάζονται θέματα που αφορούν στο νηπιοβαπτισμό, στο θάνατο των νηπίων, στα χωρία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, όπου γίνεται αναφορά στα νήπια και στη νηπιότητα του ανθρώπου, καθώς και στη διαπαιδαγώγηση των μικρών παιδιών από τους γονείς, με βάση την Ορδόδοξη Πατερική διδασκαλία.