Σημεία θεοφανείας : δεσποτικές γιορτές - Αεράκης, Δανιήλ Γ. ([χ.ό.], 2006)
Πολυσέλιδος τόμος, καρπός μόχθου και μελέτης με θέμα το Δωδεκάορτον το παρόν βιβλίο. Όπως ομολογεί στον πρόλογο ο π. Δανιήλ, αποτελεί καρπό της κηρυγματικής του ενασχολήσεως. Όπως δηλώνει, στην προσπάθειά του βρήκε συμπαραστάτες και αρωγούς τους Πατέρες της Εκκλησίας. Όταν ασχολείται λ.χ. με το θέμα της εορτής των Χριστουγέννων παραθέτει τη γνωστή ρήση του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, που λέει ότι ο Θεός θέλει «πτερώσαι ψυχήν, αρπάσαι κόσμου και δούναι Θεώ και το κατ’ εικόνα ή μένον τηρήσαι ή κινδυνεύον χειραγωγήσαι ή διαρρυέν ανασώσασθαι, εισοικίσαι τε τον Χριστόν εν ταις καρδίαις διά του Πνεύματος».