Τα Χριστούγεννα : το γεγονός και το νόημα του - Μαυρομάτης, Γεώργιος Β. (Τέρτιος, 2000)
ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΤΩΝ Α) Πατερική Ερμηνεία της Ευαγγελικής Περικοπής της Γιορτής Β) Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα του γεγονότος της Γεννήσεως του Χριστού Γ) Γιατί ήρθε ο Χριστός στον κόσμο Δ) Η Γιορτή των Χριστουγέννων Ε) Ερμηνεία της εικόνας των Χριστουγέννων ΣΤ) Το Απολυτίκιο και το Κοντάκιο της Γιορτής των Χριστουγέννων ΕΠΙΜΕΤΡΟ 130 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ 137