Η κίνηση της ζωής στην Ελλάδα : συμβολή στο πρόβλημα της παραδόσεως της Ανατολικής Εκκλησίας - Maczewski, Christoph (Αρμός, 2002)
Η μελέτη αυτή έχει διπλό σκοπό: να διευρύνει την κατανόηση της Νεοελληνικής Εκκλησίας εκτός Ελλάδος, μέσα από μία θεολογική ανάλυση της Κίνησης των "ΖΩΗΣ", και να προσφέρει μια συμβολή στην ίδια την Ελληνική Εκκλησία για τη θεολογική της εργασία.