Η τελευταία μάχη της γήινης ζωής : πως θα προετοιμασθούμε γι' αυτήν - Σωτήρχος, Παναγιώτης Μ. (Παπαδημητρίου, 2006)
Άραγε τι ώρα θα είναι όταν έρθει το τέλος του βίου μας; Θα είναι μέρα ή νύχτα ή πρωί ή απόγευμα; Δεν έχει όμως σημασία η ώρα, αλλά ο τρόπος, το «πώς» θα φύγουμε από αυτήν τη ζωή. Καθαροί ή ακάθαρτοι, με πίστη ή με απιστία, ως φίλοι του Θεού ή ως άθεοι; Το βέβαιο είναι ότι όλοι θα φύγουμε κάποτε από αυτόν τον κόσμο. Όλοι χωρίς εξαίρεση. Και πριν φύγουμε θα δώσουμε την τελευταία και πιο μεγάλη μάχη της ζωής μας. Αυτήν ακριβώς την «Τελευταία μάχη» προσεγγίζει και ο γνωστός φιλόχριστος συγγραφέας και λογοτέχνης Παναγιώτης Μ. Σωτήρχος, με το μικρό αυτό βιβλίο, που έχει ως οδηγό του την αγιογραφική και αγιοπατερική διδασκαλία της Εκκλησίας. Μας μιλά με τα λόγια των Αγίων για το «Πώς θα προετοιμαστούμε» για τη μάχη αυτή. Όσο μπορούμε και όσο ακόμα έχουμε καιρό. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το λύσουμε πριν κλείσουμε τα μάτια μας για πάντα. Είναι το πιο κρίσιμο και το πιο επείγον πρόβλημα για τον καθένα μας. Περιεχόμενα Πρόλογος 13 Η τελευταία μάχη της γήινης ζωής 21 Το πρώτον μέρος 28 Το δεύτερον μέρος 36 Το τρίτον μέρος 50 Άλλες διδασκαλίες των αγίων Πατέρων 67 Επίμετρον 87 Παράρτημα 111 Εργογραφία του Π.Μ. Σωτήρχου 159