Μαθήματα γάμου - Dominian, Jack (Ελληνικά Γράμματα, 1998)
Σ' αυτή την έξοχη αφήγηση, ο Jack Dominian συγκεντρώνει ό,τι έχουν ανακαλύψει οι ψυχολόγοι σχετικά με τους επιτυχημένους και τους αποτυχημένους γάμους. Τα τελευταία τριάντα χρόνια ο γάμος έχει αλλάξει εντυπωσιακά: τα ζευγάρια στο παρελθόν ήταν ικανοποιημένα με τους παραδοσιακούς ρόλους του άντρα κουβαλητή και της γυναίκας νοικοκυράς. Σήμερα οι άνθρωποι αναζητούν και προσδοκούν το «συντροφικό» γάμο - τη σχέση εκείνη της οποίας λυδία λίθος και πυρήνας αξιών είναι η αγάπη. Όταν αυτή η αγάπη δέχεται πιέσεις - είτε εξαιτίας της ανωριμότητας των συντρόφων είτε λόγω οικονομικών ή σεξουαλικών προβλημάτων - το διαζύγιο καιροφυλακτεί. Και τα διαζύγια έχουν το κόστος τους, τόσο γι' αυτούς που χωρίζουν όσο και για τα παιδιά που υπάρχουν από το γάμο.