Οδοιπορικό θεολογικής ανθρωπολογίας - Μαντζαρίδης, Γεώργιος Ι., 1935- (Ιερά Μέγιστη Βατοπαιδίου, 2005)
Η θεολογική ανθρωπολογία του Χριστιανισμού έχει άκρως δυναμικό χαρακτήρα. Η προοπτική της είναι απεριόριστη. Δεν εκτείνεται μόνο στο επίπεδο του κτιστού, αλλά ανοίγεται και στο άκτιστο, όπου βρίσκεται και η ολοκλήρωσή της. Η μεγαλειώδης αυτή προοπτική προσφέρεται ως δυνατότητα σε κάθε άνθρωπο.