Λεξικό επιστημών του ανθρώπου : εικονογραφημένο, επίτομο, εννοιολογικό : κοινωνιολογία, οικονομία, φιλοσοφία - Βασιλείου, Αθανάσιος Α. (Gutenberg, 1992)
Σήμερα όσο ποτέ, η διάχυτη τάση της διεπιστημονικότητας στα κείμενα του κλασικού και του σύγχρονου κοινωνικού στοχασμού καθιστά το βιβλίο αυτό επίκαιρο και αναγκαίο. Απευθύνεται σ' ένα ευρύτατο κοινό: σ' όλους αυτούς που νοιάζονται για τη διασαφήνιση των εννοιών που συνθέτουν ένα πυκνότατο πλέγμα γύρω μας. Στους εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και μελετητές των ανθρωπιστικών επιστημών και σ' όλους όσους αγαπούν τα συλλεκτικά κομμάτια που ο χρόνος όχι μόνο δε φθείρει αλλά αντίθετα ευνοεί.