Ο Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης (Κοινόβιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 2003)
Διακονία θεάρεστη και ψυχοτερπή αποτελεί η μετάφραση του βίου του οσίου πατρός Αθανασίου του Αθωνίτου, πατριάρχου του αγιορείτικου μοναχισμού, του οποίου το υπόδειγμα ενέπνευσε και έθρεψε γενεές, αθωνιτών και όχι μόνον, μοναχών μέχρι και των ημερών μας. Ξαναφέροντας, μέσα από την αξιόλογη νέα εργασία μπροστά σου την πολιτεία του αγίου, ανακαλείς με ευφροσύνη τον ζήλο του για τον Θεό, την ταπεινοφροσύνη του, τα ασκητικά του παλαίσματα, τους νυχθήμερους πόνους και τους μεγάλους κόπους για την οργάνωση και την ανακαίνιση του μοναστικού βίου στα ίχνη των οσίων πατέρων, καθώς και για την ίδρυση και κατοχύρωση της πρώτης των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους, της Μεγίστης Λαύρας.