Ο οικουμενισμός χωρίς μάσκα - Βασιλόπουλος, Χαράλαμπος Δ., 1910-1982 (Ορθόδοξος Τύπος, 1972)
Πολύ διαφημίζεται και με τέχνη σερβίρεται ο όρος "Οικουμενισμός". Καταβάλλεται μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια για την προβολή και παρουσίασί του, σαν κάτι το πολύ σπουδαίο και επιβεβλημένο, σαν κάτι το πολύ αναγκαίο και σωτήριο για την ανθρωπότητα. [...] Θα καταλάβης, από αυτό το βιβλίο, αναγνώστα, πόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος, που διατρέχει η Χριστιανοσύνη και η Οικουμένη