Η χρήσις της Καινής Διαθήκης είς τας επιστολάς του αγίου Ισιδώρου του Πηλουσιώτου - Χαλκίτης, Ιωάννης Π. (Δήμου Καλυμνίων, 2002)
Για την ορθόδοξη θεολογία ο ασφαλέστερος τρόπος προσεγγίσεως των ιερών κειμένων της Αγίας Γραφής είναι η πατερική ερμηνεία. Μεταξύ των όχι ευρέως γνωστών πατέρων συγκαταλέγεται και ο άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης.