Η μητέρα μας : φύση, έκφραση, παρουσία της εκκλησίας - Μαυρομάτης, Γεώργιος Β. (Τέρτιος, 2006)
Αναλύονται διεξοδικά σε τέσσερα μέρη, -πάντοτε σύμφωνα με την πατερική διδασκαλία- η γένεση και το περιεχόμενο της Εκκλησίας, οι ιδιότητες και η οργάνωσή της, η διατυπωμένη πίστη της και η λατρεία σ' αυτήν.