Διαλογική συζήτησιν ευαγγελικών και ορθοδόξων - Γιαννακόπουλος, Ιωήλ, 1901-1966 (Πουρναράς, 1991)
Είναι γνωστόν, ότι εσχάτως ενεφανίσθησαν εις την πόλιν μας οι λεγόμενοι Ευαγγελικοί, οι οποίοι είναι αιρετικοί. Ούτοι στηριζόμενοι δήθεν εις το Ευαγγέλιον, την Αγίαν Γραφήν αρνούνται την Ιεράν Παράδοσιν της εκκλησίας μας, την Ιερωσύνην, το βάπτισμα, την εξομολόγησιν, την Θ. Ευχαριστίαν, ως Μυστήρια, την πρεσβείαν των αγίων κ.λ.π. Επιθυμών όπως διαφωτίσω τους ορθοδόξους χριστιανούς, ίνα προφυλάσσωνται από τας πλάνας των ανθρώπων τούτων, κάμνω γνωστόν το εξής: Κατά διαφόρους εποχάς και εις διαφόρους τόπους ιδία δε κατά το θέρος του 1955 πλησίον ενός εξοχικού παρεκκλησίου των Καλαμών εγένετο δημοσία συζήτησις μεταξύ ορθοδόξων και Ευαγγελικών. Ταύτην εκθέτω ενταύθα συστηματικώς μάλλον και ολιγώτερο ιστορικώς, ίνα διαφωτισθώσιν οι ορθόδοξοι χριστιανοί και όχι μόνον αποφεύγωσι τας πλάνας των, αλλά και γνωρίζωσι να απαντώσι εις αυτάς.