Η κτίση ως ευχαριστία : θεολογική προσέγγιση στο πρόβλημα της οικολογίας - Ιωάννης Ζηζιούλας, Μητροπολίτης Περγάμου, 1931- (Ακρίτας, 1992)
Μια θεολογική ορθόδοξη προσέγγιση στο πρόβλημα της Οικολογίας. Η ραγδαία επιδείνωση της σχέσεως του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον δεν αποτελεί ζήτημα της επέμβασης του Θεού αλλά της ελευθερίας του ατόμου.