Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ. - Βενέδικτος ΙΣΤ ', Πάπας, 1927- (Ψυχογιός, 2007)
Όταν ο καρδινάλιος Ράτσινγκερ εξελέγη τον Απρίλιο του 2005 πάπας -ο Βενέδικτος ΙΣΤ΄-, ήταν ο πρώτος καταξιωμένος θεολόγος που ανέβηκε στο ύπατο αξίωμα της Καθολικής Εκκλησίας εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Στο πρώτο του αυτό βιβλίο, επιχειρεί μια αποτίμηση της προσωπικότητας που αποτελεί το κέντρο της χριστιανικής πίστης, του Ιησού από τη Ναζαρέτ. Ένα κατατοπιστικό πορτρέτο του Ιησού, όπως αναδύεται μέσα από τα Ευαγγέλια, έρχεται να δώσει απαντήσεις στα προκλητικά ερωτήματα των ημερών που θέτουν υπό αμφισβήτηση την πίστη. Xαιρετιστήριο μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.