Κατήχηση και βάφτιση των ενηλίκων : συμβολή στην ποιμαντική διακονία των προσερχομένων στην όρθόδοξη εκκλησία (Αποστολική Διακονία, 1993)
Μελετώντας το βιβλίο Κατήχηση και βάπτιση των ενηλίκων που είναι το 6ο στην σειρά Θεωρία και πράξη των εκδόσεων της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, παρατηρούμε ότι συμβάλλει κατά πολύ στην ποιμαντική διακονία των προσερχομένων στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Στις ημέρες μας πολλοί, απογοητευμένοι από άλλες θρησκείες και θεωρίες ή και από την αθεΐα, ζητούν να βαπτισθούν και να γίνουν μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι επίσης χρήσιμο βοήθημα και για τους ήδη βαπτισθέντες, δηλαδή, για κάθε πιστό μέλος της Εκκλησίας.