Παγκοσμιοποίηση : ο μεγάλος όλεθρος της ανθρωπότητας της Ελλάδας της ορθοδοξίας - Βελόπουλος, Κυριάκος, 1965- (Κάδμος, 2001)
Μια διαφορετική δημοσιογραφική μελέτη σχετικά με την παγκοσμιοποίηση από τον Κ. Βελόπουλο. Στο βιβλίο υποστηρίζεται η αρνητική πλευρά της παγκοσμιοποίησης που έχει σχέση με την ορθοδοξία, τον ελληνισμό και ολόκληρη την ανθρωπότητα. Παγκοσμιοποίηση σημαίνει την μαζοποίηση, την αποπροσωποίηση των ανθρώπων· σημαίνει ισοπέδωση οικονομική, κοινωνική, πολιτισμική· σημαίνει την εξαφάνιση της έννοιας έθνος, των ηθών και εθίμων των λαών, των παραδόσεων· σημαίνει την εκμηδένιση των πνευματικών και ανθρωπιστικών αξιών εν ονόματι των συμφερόντων του ΑΔΗΦΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.