Οι καβαφικές εκδόσεις 1891-1932 : περιγραφή και σχόλιο : βιβλιογραφική μελέτη - Σαββίδης, Γιώργος Π., 1929-1995 (Ίκαρος, 1992)
Οδηγήθηκα προς τούτη την εργασία από ανάγκη πρακτική: σχεδιάζοντας μια κριτική διερεύνηση της θεματικής των καβαφικών ποιημάτων, διαπίστωσα πως έλειπαν δύο βασικά όργανα μελέτης: η φιλολογική έκδοση και το ευρετήριο λέξεων. Μια και δεν υπήρχε κανείς που να εργάζεται για την κατασκευή τους, σκέφτηκα να τα φτιάξω εγώ. Και αφού το αρχείο Καβάφη μου ήταν τότε απρόσιτο, πρώτη μου φροντίδα ήταν να ζητήσω να παραβάλω όλες τις αυθεντικές δημοσιεύσεις κάθε ποιήματος, με άλλα λόγια: να συγκρίνω κάθε τυπογραφική εμφάνιση των ποιημάτων στηριγμένη σε χειρόγραφα του Καβάφη, και ιδίως τις εκδόσεις που είχε κάνει ο ίδιος, δηλαδή τις χωριστές εκτυπώσεις των ποιημάτων του σε αυτοτελή σώματα: φυλλάδια, τεύχη, συλλογές.