Ταξίδι με τον Λέοντα : αναζητώντας τον μυστικιστικό χριστιανισμό - Μακρίδης, Κυριάκος Κ. (Διόπτρα, 2008)
Το Ταξίδι με τον Λέοντα είναι ένα ταξίδι στην αναζήτηση της φύσης της πραγματικότητας, της νόησης, του εαυτού και της υπέρτατης θεότητας μέσα από θείες πηγές σοφίας. Το νέο βιβλίο του Κυριάκου Μαρκίδη είναι μια διεισδυτική ενόραση σε βαθιές πνευματικές αλήθειες. Είναι γραμμένο με την κριτική ματιά ενός λόγιου και με το θάρρος ενός γνήσιου πνευματικού αναζητητή. «... Ένα παλιό ρητό λέει: "Αν θέλεις να κρύψεις ένα θησαυρό βάλε τον μπροστά στα μάτια όλων". Ο Μαρκίδης μας αποκαλύπτει ένα θησαυρό που βρίσκεται μπροστά στα μάτια μας αλλά τον έχουμε παραβλέψει εδώ και πάρα πολύ καιρό - ένα σώμα πνευματικών διδασκαλιών που στηρίζονται στον χριστιανισμό. Για εκείνους που πιστεύουν ότι η μυστικιστική πνευματικότητα υπάρχει μόνο στην Ανατολή, αυτό το βιβλίο θα είναι μια υπέροχη αποκάλυψη».