Εγχειρίδιον ελευθερίας - Δήμου, Νίκος, 1935- (Νεφέλη, 1982)
Αυτό είναι ένα βιβλίο για την ελευθερία. Όχι τόσο για την ελευθερία του να μπορείς, αλλά την ελευθερία του να είσαι. Δεν προσπαθεί να πείσει για τίποτα. Δεν προσπαθεί να πάρει ελευθερία ? αλλά να δώσει. Ακόμη (και κυρίως) την ελευθερία να το απορρίψεις.