Η τροφή σου, το φάρμακό σου - Carper, Jean (Μοντέρνοι Καιροί, 2005)
- Προλάβετε το εγκεφαλικό, καταπολεμήστε τις θρομβώσεις και ελέγξτε την υπέρταση. - Αντιμετωπίστε τις καρδιοπάθειες, ρίξτε τα επίπεδα κακής χοληστερίνης στο αίμα και προλάβετε το έμφραγμα. - Νικήστε τον καρκίνο. Εμποδίστε την εμφάνιση ή σταματήστε την εξάπλωσή του. - Απαλλαγείτε από τη δυσκοιλιότητα ή τη διάρροια, τις καούρες στο στομάχι και από το έλκος. - Καταπολεμήστε την σπαστική κολίτιδα, τις πέτρες στη χολή και στα νεφρά. - Θεραπεύστε το άσθμα, τη βρογχίτιδα, την ιγμορίτιδα και την αλλεργική ρινίτιδα. - Εξαλείψτε τον κίνδυνο εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας και οστεοπόρωσης. - Νικήστε το σακχαρώδη διαβήτη. Αποφύγετε τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τη νόσο του Πάρκινσον και τις παθήσεις του προστάτη. Έγκυρες επιστημονικές έρευνες καταλήγουν στο συμπέρασμα πως συγκεκριμένες τροφές και συγκεκριμένα συστατικά των τροφών λειτουργούν ως φυσικά φάρμακα, δηλαδή ως φυσική ασπίδα του οργανισμού που τον προστατεύει από παθήσεις, αν χρησιμοποιηθούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά σε σταθερό διαιτολόγιο. Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τις τροφές που προλαμβάνουν ή θεραπεύουν το σύνολο των περισσότερων παθήσεων και τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να προσληφθούν από τον οργανισμό, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.