Ο θρυμματισμένος κόσμος - Καστοριάδης, Κορνήλιος, 1922-1997 (Ύψιλον, 1992)
Ποτέ άλλοτε το καθήκον του φιλοσοφικού στοχασμού δεν υπήρξε τόσο βαρύ και τόσο δύσκολο όσο είναι σήμερα. Αυτός, πιθανότατα, είναι και ο λόγος που η εποχή μας σπεύδει να διακηρύξει το τέλος της φιλοσοφίας, το αδιέξοδο της μεταφυσικής ή την ανάγκη να υποταχθούμε όλοι στον Νόμο που αποκάλυψε ένας απρόσιτος Άλλος. Το βιβλίο αυτό, που συγκεντρώνει διάφορα κείμενα, συνεχίζει και εμβαθύνει τις σκέψεις που διατύπωσε ο Κορνήλιος Καστοριάδης στο έργο του Τα Σταυροδρόμια του Λαβυρίνθου.