Με τέχνη και με πάθος : δοκίμια - Χριστιανόπουλος, Ντίνος, 1931-2020 (Νέα σειρά, 1988)
Πλατωνικός έρωτας και χριστιανική ηθική -- Ίνδαλμα τέχνης και ομορφιάς -- Ναπολέων Λαπαθιώτης -- Ρεμπέτικο -- Γιώργος Αναστασιάδης -- Ο Καβάφης καλπάζει