Κοινωνία αγίων = Communio sanctorum - Μπαλατσούκας, Σωτήριος Ι. (Μυγδονία, 2006)
Τα κείμενα που απαρτίζουν την παρούσα έκδοση, εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια και δημοσιεύσεις κατά καιρούς σε έγκριτα θεολογικά περιοδικά, αναφερόμενα σε θέματα πνευματικής τελείωσης του ανθρώπου, έχουν ως κυρίαρχο στόχο να αναδείξουν την καταξίωση και ανέλιξη του θεοειδούς ανθρώπινου προσώπου στην κατά Θεόν βιοτή και οντολογική του πληρότητα. Καρποί πνευματικής ενασχόλησης του πονήσαντος και κινούμενα εντός της αυτής θεματικής ενότητας, επιδιώκουν να επισημάνουν βασικές συμπεριφορές του Χριστιανού, ο οποίος πορευόμενος εντός του πλαισίου των ευαγγελικών επιταγών και αγωνιζόμενος κατά της φθοροποιού αμαρτίας, γίνεται μέτοχος ουρανίων αγαθών και πορεύεται στην κατά Θεόν ομοίωση. Η προσέγγιση των διαπραγματευόμενων θεμάτων επιχειρείται με βάση την Αγία Γραφή, την αγιολογική, ασκητική και την καθόλου πατερική σοφία, όπως αυτή αγριεύεται από σύνολες τις πηγές της ιεράς παράδοσης και πνευματικής εμπειρίας.