Κήρυγμα καί θεολογία : θεολογικό Κυριακοδρόμιο - Πατρώνος, Γεώργιος Πετ., 1935-2021 (Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, 2003)
Η παρούσα συλλογή και επιλογή των κηρυγμάτων αυτών, από μια μεγάλη και πλούσια σειρά ομιλιών και κηρυγμάτων, που έχω πραγματοποιήσει εδώ και μια πεντηκονταετία περίπου σε ναούς ενοριών, μητροπόλεων και μονών, όχι μόνο της επαρχίας και των αστικών κέντρων της χώρας μας και του εξωτερικού, αλλά και χωρών της εξωτερικής ιεραποστολής στην Αφρική, δεν έχει ως σκοπό να παρουσιάσει ένα Κυριακοδρόμιο παλαιού τύπου για απομίμηση και αποστήθιση. (. . .) Το δικό μου κήρυγμα έχει τη δική του προσωπική ιδιαιτερότητα και δεν μπορεί να επαναληφθεί από κάποιον άλλο. Ούτε, ασφαλώς, αυτά τα γραπτά κηρύγματα είναι ικανά να αποδώσουν την ατμόσφαιρα της αμεσότητας, το στοχασμό της στιγμής, ή την προσωπική συγκίνηση ενώπιον του λαού του Θεού.