Καταρρέω - Λιγνάδης, Τάσος (Ακρίτας, 1990)
Επιφυλλίδες που δημοσίευσε ο συγγραφέας στον ημερήσιο τύπο. Πρόκειται για κείμενα που συγκλόνισαν και φώτισαν για την ευθυκρισία τους και την ελληνική και ορθόδοξή τους τοποθέτηση αναφέρονται σε ζωτικά θέματα του σύγχρονου Ελληνισμού που διέρχονται κρίση, όπως η ελληνορθόδοξη παράδοση, η πίστη, η γλώσσα, η παιδεία, το ελληνικό κάλλος και ο τρόπος ζωής. Το θέμα εστιάζεται στην εθνική μας υπόσταση καί στα συμπτώματα εκείνα που την απειλούν με κατάρρευση.