Η εσχατολογία στη Β επιστολή Πέτρου - Ατματζίδης, Χαράλαμπος (Πουρναράς, 2005)
Η Β' Πέτρου εντυπωσιάζει τον αναγνώστη και διεγείρει το ενδιαφέρον του ερευνητή με τη χριστολογία, την εσχατολογία, την εκκλησιολογιά κλπ., καθώς και με τις ηθικές παραινέσεις της. Η θεολογία της παρουσιάζει πολλές πρωτοτυπίες και ορισμένες φορές δημιουργεί την εντύπωση ότι έρχεται σε αντίθεση με το όλο πνεύμα της Καινής Διαθήκης. Αυτός είναι και ο λόγος που οδήγησε πολλούς, τόσο παλαιότερους όσο και νεότερους, στο ν' αμφισβητήσουν τη γνησιότητα και την κανονικότητά της.