Διαπολιτισμική θεολογία : πρόταση διαθεματικής διδακτικής - Πορτελάνος, Σταμάτης, 1950- (Ελληνικά Γράμματα, 2002)
Η σχέση της θεολογίας με τον πολιτισμό, τα προβλήματα που εμφανίστηκαν με την κατευθυνόμενη υλοποίηση της νέας τάξης πραγμάτων, τα νέα δεδομένα που δημιούργησαν η βιοτεχνολογία και το διαθεματικό πλαίσιο σπουδών ήταν η αφορμή της θεματολογίας τούτου του βιβλίου.