Οι αρχαίοι Έλληνες και εμείς - Snell, Bruno, 1896-1986 (Ίνδικτος, 2006)
Έστω κι αν σήμερα λίγοι ενθουσιάζονται από το γεγονός ότι η αρχαία ελληνική τέχνη και ποίηση συμβάλλουν στην αυτογνωσία μας, θα πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει το ότι οι αρχαίοι Έλληνες κατόρθωσαν να δημιουργήσουν λέξεις, απλές και περιεκτικές, κατάλληλες για τον θεωρητικό στοχασμό και τη φιλοσοφία. Εκείνο που παρεμποδίζει μια υγιή τάξη να επιβληθεί είναι πως ό,τι ανακάλυψαν οι αρχαίοι Έλληνες: φύση, αλήθεια, ελευθερία, δικαιοσύνη, ομορφιά, πάντα λησμονούνται και πάντα θα λησμονούνται. Αυτές οι ιδέες είναι τέτοιες κατ' ουσίαν, που μπορούν να λησμονούνται πάντοτε. Γι' αυτό και οι αρχαίοι Έλληνες μας καλούν να τις ανακαλύπτουμε διαρκώς σ' όλους τους τομείς της ζωής μας.