Θρησκείες της Ανατολής - Μητκίδης, Παναγιώτης (Σφακιανάκη, 2005)
Τις πέντε μεγάλες θρησκείες της Ανατολής, τον Ινδοϊσμό, τον Κομφουκισμό, τον Ταοϊσμό, το Βουδισμό και τον Ισλαμισμό επιχειρεί να ανιχνεύσει το παραπάνω βιβλίο. Παρουσιάζονται με εύληπτο τρόπο οι βασικότερες έννοιες της κάθε θρησκείας αλλά και το ιστορικό πλαίσιό τους και παράλληλα οι χώρες στις οποίες έχουν επικρατήσει. Όσον αφορά τις χώρες αυτές παρατίθενται εθνολογικά, οικονομικά, κλιματολογικά κ.ά. στοιχεία.