Ο μύθος της ψυχικής νόσου : μία πρόταση για μία διαφορετική θεώρηση και ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της ψυχικής διαταραχής - Φάρος, Φιλόθεος, 1930- (Αρμός, 2001)
Ο άνθρωπος έχει πληρότητα ζωής στο ποσοστό που έχει ικανοποιήσει τρείς κύριες ανάγκες του. Την ανάγκη να αγαπά, την ανάγκη να τον αγαπούν και την ανάγκη να αισθάνεται οτι έχει αξία. Η ικανοποίηση όμως αυτών των αναγκών έχει κάποιο κόστος.