Περιδιαβάζοντας. - Στεργιόπουλος, Κώστας, 1926-2016 (Κέδρος, 1982)
Η εσωτερική περιπέτεια Κάλβου -- Ο Καβάφης πρόδρομος της "νέας ποίησης" -- Ο χαρακτήρας της ποίησης του Γρυπάρη -- Η ποίηση του Καζαντζάκη και οι πυρήνες της δημιουργίας του -- Η πνευματική παρουσία και η ποίηση του Βάρναλη -- Ο Καρυωτάκης ποιητής του καιρού του και του καιρού μας