Μεγάλα θαύματα και μηνύματα από τη ζωή των αγίων μας : για να ξεκουράζεσαι με τους αγίους. - Ντανάς, Παύλος Κ. (Άθως : Μορφή, 2006)
Ο Θεός δεν έπαψε δια μέσου κάθε γενιάς να κάνει θαύματα και να διεγείρει με τις υπερφυσικές Του ενέργειες τον αγώνα μας για τη θέωση και την μετοχή μας στην άκτιστη χάρη Του. Στην εποχή μας προσπαθούμε όλα να τα εξηγήσουμε με λογικά επιχειρήματα και με επιστημονικό τρόπο. Τα θαύματα όμως δεν εξηγούνται και δεν αναλύονται στο Χημείο. "Όπου Θεός δε βούλεται νικάται φύσεως τάξις", ψάλλει η Αγία μας Εκκλησία. Μη λησμονούμε ότι όταν άπλωσε ο Μωϋσής το ραβδί που κρατούσε στο χέρι του και χτύπησε το νερό της Ερυθράς θαλάσσης και το άτακτο ρεύμα των υδάτων, χάνοντας τις φυσικές του ιδιότητες, παραμέρισε και έγινε ξηρά. Τέτοια είναι τα στοιχεία της φύσεως· όταν δώσει εντολή ο Θεός χάνουν τις φυσικές τους ιδιότητες και χαλιναγωγείται η δύναμή τους.