Θεολογικές και παιδαγωγικές απόψεις στη διδασκαλία του Μεγάλου Βασιλείου - Μαυρίδης, Ανδρέας (Κυριακίδης, 2005)
Η σειρά «Καινοτομίες στην Εκπαίδευση» αποβλέπει να συμβάλλει στη σθεναρή περιχάραξη του εκπαιδευτικού έργου και της διδακτικής πράξης των υποψηφίων και των υπηρετούντων διδασκόντων με δημοσιεύσεις σχετικών με την πραγμάτωση καινοτόμων θεμάτων. Η σειρά απευθύνεται σε όσους εμπλέκονται με τα εκπαιδευτικά δρώμενα. Η παρούσα εκπαίδευση παρουσιάζει με έναν ερμηνευτικό και κριτικό τρόπο ορισμένες από τις παιδαγωγικές, ανθρωπολογικές και θεολογικές απόψεις του Μ. Βασιλείου που άφησαν «εποχή» και επιχειρεί να δείξει τη διαχρονική τους αξία στον εκπαιδευτικό χώρο.