Εκπαιδευτική αξιολόγηση - Δημητρόπουλος, Ευστάθιος Γ., 1944- (Γρηγόρης, 1997)
Η αξιολόγηση είναι το πιο παλιό, αλλά και το πιο νέο αντικείμενο ενδιαφέροντος στην Ελληνική Εκπαίδευση. Τώρα διαπιστώνεται η ανάγκη για μια νέα θεώρηση των αντιλήψεων περί αξιολόγησης, όχι μόνο μέσα στα στενά πλαίσια της εξέτασης και της επιθεώρησης, αλλά σε ευρύτερα, και προπάντων ορθότερα και περισσότερο επιστημονικά πλαίσια. Διαπιστώνεται επί πλέον η ανάγκη για ουσιαστικότερη και επωφελέστερη χρήση τόσο της διδασκαλίας όσο και των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης.