Εγχειρίδιο θρησκειολογίας - Braun, Willi (Βάνιας, 2003)
Το Εγχειρίδιο αντιπροσωπεύει μια προσπάθεια συνδυασμού των συνηθισμένων στερεοτύπων θεωριών και κάποιων ριζοσπαστικών συλλήψεων σχετικά με διάφορα θέματα που χαρακτηρίζουν τη μελέτη της θρησκείας στον ακαδημαϊκό τομέα. Πώς περιγράφει ο μελετητής της θρησκείας το σκοπό του έργου του; Ποιο είναι το αντικείμενο του θρησκειολόγου;