Μεγάλα θαύματα και μηνύματα από τη ζωή των αγίων μας : για να ξεκουράζεσαι με τους αγίους. - Ντανάς, Παύλος Κ. (Άθως : Μορφή, 2006)
Ο άνθρωπος της εποχής μας κουρασμένος και ζαλισμένος από τον υλιστικό τρόπο ζωής απογοητεύεται πολύ εύκολα. Χάνει την ψυχική του ισορροπία, γίνεται εσωστρεφής, φυγαδεύει την ειρήνη και τη χαρά. Γίνεται έρμαιο των αισθήσεων και των ψεύτικων προτύπων. Όλοι μας πνιγμένοι κυριολεκτικά από την καθημερινότητα, την ευμάρεια, την ταχύτητα, το κέρδος παραμελούμε την ανακαίνιση του εαυτού μας, την ένωσή μας με το Θεό. "Είναι πράγματι λυπηρός ο παρασυρμός και οδυνηρός ο αγώνας αντιστάσεως στην ισχυρή ισοπέδωση, τη φοβερή κατηφόρα, την επικίνδυνη αδιαφορία και ουδετερότητα", ομολογεί ο Γέρων Μωϋσής ο Αγιορείτης. Πού, λοιπόν, θα βρούμε αυτή τη θεία παρηγοριά; Πώς θα κατασιγάσουμε τα πάθη μας; Με ποιον τρόπο θα ξεδιψάσουμε την ψυχή μας; Με την καταφυγή στους Αγίους.