Πελιδνός ο παράφρων τύρρανος : αρχαιολογικά στον Παπαδιαμάντη - Τριανταφυλλόπουλος, Δημήτριος Δ. ([χ.ό.], 2001)
Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και η τέχνη της Ορθοδοξίας -- Βυζαντινό Μουσείο Αθηνών -- Αγιος Μερκούριος, Ιουλιανός ο Παραβατης και Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης -- Εκκλησία, τέχνη και λόγος