Σύγχρονες αιρέσεις. - Γιαννόπουλος, Βασίλειος Ν. (Πατάκης, 2002)
Η παρούσα μελέτη εξετάζει τον Τεκτονισμό από τη σκοπιά της Ορθοδοξίας, χωρίς προκαταλήψεις. Παρουσιάζονται η ιστορία, η δομή, οι σκοποί και οι βασικές αρχές του Τεκτονισμού, καθώς και οι σχέσεις του με τις χριστιανικές Εκκλησίες. Για λόγους σφαιρικότερης ενημέρωσης, σε ειδικό παράρτημα παρουσιάζονται ορισμένα επίσημα κείμενα κατά του Τεκτονισμού, αλλά και υπέρ αυτού.