Το εγκόλπιο του εκπαιδευτικού - Grey, Duncan (Σαββάλας, 2003)
Είτε είστε δάσκαλος ή καθηγητής κάθε ειδικότητας, νεοδιόριστος ή παλιός εκπαιδευτικός, είτε είστε διορισμένος στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα είτε εργάζεστε ως αναπληρωτής ή ωρομίσθιος, ο οδηγός αυτός θα αποτελέσει πηγή πολύτιμης βοήθειας και έμπνευσης. Περιλαμβάνει όλες τις σχολικές διαδικασίες από την πρώτη επαφή σας με το περιβάλλον του σχολείου μέχρι τη στιγμή της αποχώρησής σας και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, από τον πρωτοδιόριστο ως το διευθυντή σχολείου. Οι οδηγίες είναι γραμμένες με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τόσο την καθημερινότητα του σχολείου(έναρξη μαθημάτων, ανάθεση εργασιών, οργάνωση σχολικών εκδρομών, σχέσεις με συναδέλφους κ.λπ.) όσο και τις έκτακτες καταστάσεις που προκύπτουν στο χώρο του σχολείου (κρούσματα βίας, ιατρικά περιστατικά, αντιμετώπιση του Τύπου). Σε ξεχωριστό κεφάλαιο αναφέρονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ηλεκτρονική οργάνωση του σχολείου καθώς και χρήσιμες οδηγίες για τη διδασκαλία της πληροφορικής.