Επιστροφή από την Αμερική - Μωυσής, Αγιορείτης Μοναχός, 1952-2014 (Μυγδονία, 2006)
Τέλη Οκτωβρίου του 1996 πήγα στην Αμερική για τρίτη φορά. Έμεινα μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου του 1998. Ήλθα στην Ελλάδα για πιο λίγο από δύο μήνες κι επέστρεψα για τρεις και πλέον μήνες στην Αμερική. Αυτής της τρίτης και τέταρτης φοράς την παραμονή καταγράφω στο βιβλίο αυτό. Ήταν μήνες μαθητείας στον ανθρώπινο πόνο και σ' έναν άλλο κόσμο. Μη λοιπόν αναζητήσει κανείς στις επόμενες σελίδες κάτι άλλο. Δεν θα το βρει. Πόνος δυνατός. Σπουδαίος δάσκαλος. Με μαθητές που τόλμησαν να εκθέσουν το διάγραμμά τους. Μόνο για ένα λόγο. Προς παρηγορία. Προς ενίσχυση. Όλων εκείνων που πονούν και ζητούν κάτι να πιαστούν. Η αληθινή και θερμή πίστη είναι το μόνο ανακουφιστικό και αληθινά παρήγορο φάρμακο του πόνου, του πολλού πόνου, του ποικίλου πόνου. Το υπογράφω με τόλμη και συγκίνηση ευχαριστώντας τον Θεό και τους ανθρώπους που με βοήθησαν.