Εκκλησία και εκκοσμίκευση - Δοσίθεος, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Παναγίας Τατάρνης Ευρυτανίας (Μυριόβιβλος, 2003)
Τίθεται σε κυκλοφορία το παρόν συλλογικό πόνημα με κείμενα πολύ ενδιαφέροντα, τόσο γιατί προέρχονται από επώνυμους εκκλησιαστικούς άνδρες, όσο και γιατί τα επί μέρους θέματα που αυτοί επεξεργάζονται αποτελούν το απόσταγμα μακράς εν Χριστώ πνευματικής εμπειρίας γύρω από τον φλέγοντα άξονα της εν Χριστώ ζωής και της μεταπτωτικής εκκοσμίκευσης. Η εκκοσμίκευση αποτελεί μια ύπουλη νόσο στη σημερινή Νεοελληνική κοινωνία, που απλώνει τα δίκτυά της τόσο εντός όσο και εκτός της φιλτάτης πατρίδας μας. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές της νέας εποχής επιδιώκουν τη διείσδυση αυτής της νόσου σ' όλους τους τομείς της ζωής.